Monday, November 16, 2009

Moralė plunksnose










Kas man pasakys, kur moralė, jei vienas žmogus pasisako labiau "už" gyvūnus nei žmones, bet tuo pačiu neįsivaizduoja savo gyvenimo be kailių ir iškamšų. Nors, kita vertus, tai priklauso nuo geografinės padėties. Švedijoje toks žmogus kuo puikiausiai išsiverstų be kailinių, nes už kiekvieno kampo tyko smerkiančios akys ir galbūt rankos, nešinos skardine dažų. Nebent kailiniai- tikra seniena arba priklausai kokiai nors pusįžūliai grupelei žmonių, kurie ramiausiai taip deklaruoja savo alternatyvų mados supratimą (alternatyvų būtent Švedijoje. Beje, dažniausiai tokiam skonio skelbimui ir pasirenkami secondhand kailiniai. Nauji audinės- tik labai pasiturinčioms ponioms, lapės kailio plačiapečiai-80-ųjų stilių pamėgusioms. Na, o visiems kitiems, atrodo-nenusakomo žvėries, su nuo laiko praplikusiomis vietelėmis bei specialiai fasonui paįvairinti- "plikos" odos intarpais). Toks žmogus(čia aš apie tai, kas buvo iki kailinių vardinimo)esu ir aš. Pokalbių prie taurės vyno metu visad liūdžiu dėl žmonijos tapimo visišku vėžiu šiai planetai. Esu įsitikinusi mūsų daromo blogio priežasčių nesąmoningumu, todėl dar labiau pykstu, nes mes linkę save vadinti "dabar tai jau tikrai civilizuotais" ir t.t. Nebetęsiu savo netikėjimo žmonijos gėriu temos...
Aš esu viena iš jų. Myliu gyvūnus iki ...užmušimo(?), nes noriu grožėtis plunksnelių raibumu iš arti ir bet kuriuo paros metu, gyvai. Ach, koks paradoksas-įsigijau amadinų porelę. Labai jais rūpinuosi, draugams neleidžiu eiti rūkyti į balkoną-neduokdie, perpūs; tuo pačiu kitądien liežuvį iškorusi lekiu į antikvariatą, nes draugė sakė ten mačiusi fazano iškamšą.
Kas tai , jei ne dekadentiškumas? Moralės korozija, pojūčių ir materialinių
gėrybių troškimas,o mano atveju tikrai -bandymas sau nuolaidžiauti ir gyventi prabangiai, nors tai skamba žiauriai juokingai, kai esi studentas. Studento prabanga-pora fazano iškamšų euroremonto aplinkoje. Vai vai...
Ir iš kitos pusės (aš pasididžiuodama pranešu, kad esu žmogus -"kubikas rubikas")-aš noriu iškamšų dėl kitų priežasčių: vaikystės neįgyvendinta svajonė, kolekcionavimo manija- grynai kaip aistros zoologijai pasekmė ir dar pora kitų.
Bet negaliu sau padėti. Nelabai gal ir norisi..
Na, o pabaigai, mieli žiūrovai, pasidžiaukime gyvais paukščiais. Paprastųjų fazanų kovos "šokis" ir auskinio fazano koketavimas.
Nuotraukos iš :

www.mnh.si.edu
www.redbubble.com
www.pbase.com


4 comments:

Jovita said...

Fantastiški paukščiai. Man iškamšos nepatinka. Iš karto atsimenu taksidermininką iš Fuko švytuoklės. Bet kailius ir odą mėgstu. Savo senobinio (matyt, švedai dažais neapmėtytų) paltuko apykaklę meiliai vadinu barsukėliu. O spalvotą rankinės zomšą - kiauliuku. Manau žavėtis gyvu ir negyvu yra sveika. Tokia žmogaus prigimtis.

Reda said...

Aha, U. Eco ir ape taksidermija rase? As dabar jo kita knyga skaitau kaip tik, po jos kibsiu i Fuko svytuokle.

Batucada said...

Labai geras postas!

Reda said...

Dekui!