Friday, January 15, 2010

Daugiasluoksnis

Dabartinis paveikslas-su lape. Bet ji slepia kai ką, ką buvau visai pamiršusi. Vienu savo gyvenimo periodu visai mažai piešiau ar tuo labiau-tapiau. Bet vieną dieną gimė ta pajuodusi moteris. Nežinant to laikotarpio konteksto, ji atrodo gal ir juokingabet man ji įkūnija visą blogą to meto energiją, jausmus, santykius su žmonėmis. Ne veltui ji labai nepatiko vienam, tuo metu artimam, bet  man kenkusiam žmogui. Liepė ją paslėpti. Tada nesupratau, kodėl,užtat dabar matau, kad jis įžvelgė tai, ko nenorėjo sau pripažinti. Žodžiu, lavonveidę greit paslėpė lapė rūke.
Nors ir žinau, kas po lape slepiasi, nebijau jos kabinti ant sienos.
Dar viena įdomi detalė-mano baigiamąjame darbe galima įžvelgti paraleles su tuo, ką prieš tai parašiau. Nesąmoningai vis grįžtu prie man svarbių dalykų. Tik paskui susieju ir pamatau, kad viskas, ką kuriu-tai vnienos temos variacijos, kad ir kaip sunku žiūrovui kažką gilesnio įžvelgti...



8 comments:

GinCherry said...

Man pirmas sluoksnis gal net mielesnis :)Nors ir lapė patink :) Ką simbolizuoja tas kvadračiukas raudonas? :)

Reda said...

Kvadraciuke mano inicialai ir data. O pasirinkau tokia forma, nes kazkaip man mieliau kompoziciskai. Bet ziuriu, kad cia kazkokiu pasamonej uzsleptu motyvu gali buti:DD

GinCherry said...

Šiaip, Reda labai gražiai tapai :) Nedaug tavo darbų esu mačius, bet tie tapyti paukščiai, kuriuos dovanojai savo seneliams, dar dabar prieš akis stovi :) Turėčiau savo namus tai puikiai tavo darbus savo interjere įsivaizduočiau :) Reiks gal ir man kada tapybą prisiminti, kai studijavau patiko labai ir neblogai sekėsi :)

giedruma said...

su šviežia galva ir akim iš pat pirmadienio ryto pažvelgus tai oj kiek čia visko priinterpretuoti galima. Labai simboliška, Reda, asmeniška ir įdomu. As visada galvoju, kad mūsų kūryboj yra vien savi simboliai ir savų emocijų variacijos, kartais labiau maskuojamos, kartais visiškai atvirai demonstruojamos, kad žiūrovas nepatikėtų, kad TAI ir yra tai, ką jis mato.

Reda said...

Giedruma, visiskai sutinku. Bet , zinai, isitikinau, kad dar yra ir archetipiniai dalykai-visiems zmonems, tautai atpazistami dalykai. Lyg kokia kolektyvine pasamone.. Pvz, as knaisiojuos po kazkokius manyje vykstancius dalykelius, pakui pasiimu kokio dedes knyga ir matau, kad ten beveik zodis zodin tas pats parasyta. Cia ir lieciames kiekvienas prie tu senesniu nei senove dalyku.

Reda said...

GinCherry, aciu. manau, gera ideja vel imtis tapybos. taip seniai teptuka rankoj laikei-ji vel paemusi gal atrasi kokius pasleptus klodus.

Reda said...

Giedruma, kada nors akis i aki papasakosi, ka ten pamatei tuose paveiksluose.

giedruma said...

butinai ;)