Wednesday, September 16, 2009

Popierinė mada





Besiruošdama didžiąjam persikraustymui (labai norisi parašyti "didysis tautų kraustymąsis", nes kraustosi dviejų pabaltijo tautų atstovai-estas ir lietuvė) rušiuoju savo turtą. Staiga randu šį gėrį-popierines lėles su visais jų garderobais (spinta-tai sulankstytas žurnalas "Šluota". Buvau didelė jo gerbėja, nors politinių juokų visai nekirtau.)
Nebepamenu, kiek man buvo metų, kai kūriau tą rūbų dizainą, gal 12-13. Lėlių aptikau gal 10, o jau "outfit'ų"!
Parduotuvės dabar pilnos panašių apdarų, o dėvėtuose stileivos džiūgauja aptikę drapanėlių iš vaikystės. Aš pati jau dairausi margų "miniakų" iš 80-ųjų. Kombinezonai jau kokius trečius metus iš eilės neužleidžia vietos kažkam kitam. Maudymosi kostiumėliai bando išstumti bikinius (brrr, niekad neišdžiūstanti medžiaga ant pilvo). Platūs megztukai vėl derinami prie siaurų džinsų. Kelionė laiku. Pasikartojanti 80-ųjų mada -tai pirmasis apsuktas ratas, man sukeliantis prisiminimus ir verčiantis sušukti "šitokį ir aš turėjau!!". Aišku, kartais ištinka ir pasibjaurėjimo akimirkos, kai kai kurių dalykų net nenori prisiminti.
Sakoma, kad šio (00) dešimtmečio mados nebus įmanoma ateityje pakartoti, nes ji ir taip jau yra visų įmanomų laikotarpių kratinys. O jei? Smalsu gi.

5 comments:

GinCherry said...

Čia kaip suprantu pačios pieštos? :) Geriausia ta paskutinė ir jos leopardinės kelnės, kurios net neatitinka kojų pozos :D O kalbant apie 80tuosius, tai man pats nepriimtiniausias laikotarpis, myliu tik tai, ką jie pasiskolino iš 50tųjų, bet ir tai dažnai liemens linija jau nebrėžta ne ten, plius tie platūs pečiai :) Ne ne ne, nemielas man šitas laikotarpis nei tympom,nei mini sijonais nei savo ryškiom spalvom ir kuodais :) Na,bet kiekvienam savo :)

Reda said...

Aha, pati piesiau, isskyrus ta viena. O anos kelnes koju pozos neatitinka, nes priklauso kitai damai, bet jos kaip dvynes :-)
Man kazkaip labai daug kas patinka, is ivairiausiu desimtmeciu (todel ir spinta jau kaip gumine issipute). Aisku, 80-ieji komiskiausi. Petukams as dar iki siol alergija turiu.

GinCherry said...

Nors kažkaip parašiau ir pagalvojau, kad ant kitų man super atrodo, matyt tik nelabai įsivaizduoju ant savęs :)

giedruma said...

Šitokią kaip ta pirmoji ir aš turėjau! :)) Reda, valio sentimentaliam radiniui...

Luka said...

Gal isleidziam popieriniu leliu knyga?