Thursday, July 16, 2009

Pilkieji sodai

2009

1975
Vartau švediškos televizijos programą, žiūriu, rodys tv filmą "Grey Gardens". Tai remake'as (2009 m.)dokumentinio filmo (1975m.)tuo pačiu pavadinimu. Dokumentinį teko matyti, o vaidybinio-ne.
D. filmas apie Jackie Onassis ekscentriškąją tetą Edith Bouvier Beale, kuri nusisuka nuo savo vyro ir visuomenės normų ir gyvena savo rengiamais vakarėliais, baliais. Dėl tokio gyvenimo būdo ji lieka viena, bedarbė. Dukra Little Edie apleidžia savo svajonę tapti aktore ir apsigyvena pas mamą. Apsuptos kačių, meškėnų ir konservuoto maisto skardinių moterys gyvena labai izoliuotą gyvenimą.
Filmo aplinka-28 kambarių namas Grey Gardens Rytų Hamptone, iš prašmatnios vilos pamažu tampantis visiška griuvena, paskui vis dėl to renovuojamas Jackie Onassis lėšomis.
Įdomu, ar filmo režisierius galėjo nuspėti, kad Little Edie taps mados ikona-labai išradingas stilius (naudoti viską, kas papuola po ranka),ypač būdas, kuriuo at galvos drapiruojama medžiaga. Rūbai tapo vieninteliu būdu,kaip išlaikyti padorumą tame nuosmukyje, o lūpdažis ir kailiai - brangiausiu moterų turtu.
Vaidybiniame filme Little Edie vaidina Drew Barrymore, o motiną-Jessica Lange.

2 comments:

Dreams and Lights said...

Vakar parsisiunčiau ir pažiūrėjau, patiko. Gaila, kad nemačius dokumentininio filmo, negaliu sulygint. Bet manau tiek Drew tiek Jessica suvaidino puikiai, labai charizmatiškų asmenybių įspūdį sukėlė.O jau rūbai, tie, kuriuos vilkėjo Barrymore prieš nuosmukį, jėėėėrgau, kokie žavingi!!

Reda said...

O, dekui, dabar ir as noriu vaidybini paziuret.